Entertom tietokonehuolto

Yleisimmät Windows-ongelmat

Yleisimmät Windows-ongelmat

Yleisimmät Windowsin (Vista/7/8/10) ongelmat

Microsoftin käyttöjärjestelmä Windows on hyvin laajassa käytössä. Näin ollen myös Windowsin ongelmat ovat tuttuja monelle käyttäjälle. Yksi tunnetuimmista ja yleisimmistä Windowsin ongelmista on sen kuuluisaksi tullut sininen ruutu (BSOD), joka ilmestyy tietokoneen ruudulle Windowsin kaaduttua.

Windowsin kaatumisen voi aiheuttaa moni asia kuten esimerkiksi ajuriongelmat, Windowsin koodivirheet, tietokoneen muistien viallisuus, kiintolevyn vaurioituminen, Windowsin päivityksen epäonnistuminen tai vaikkapa tietokoneen ylikuumeneminen. Nämä viat voivat olla haastavia selvittää, joten on hyvä olla ajoissa yhteydessä Entertom -tietokonehuoltoon.

Alla on muita yleisiä Windows Vista/7/8/10 ongelmia ja vinkkejä niiden korjaamiseen. Jos et kuitenkaan ole aivan varma, mitä komento tai toiminto tekee, ei sitä kannata suorittaa. Huonoimmassa tapauksessa voi käydä niin, että poistat kaikki omat tiedostosi ja niiden palauttaminen voi osoittautua erittäin vaikeaksi tai jopa mahdottomaksi.

 

Microsoft-tilin kirjautumisongelma:

Windowsiin on Windows 8 -versiosta lähtien voinut kirjautua Microsoft-tilillä paikallisen tilin sijaan. Usein kirjautuminen ei kuitenkaan onnistu. Tämän ongelman yleisin aiheuttaja on, ettei asiakas ole muistanut vahvistaa tiliä sen luonnin yhteydessä tai tilille yritetään kirjautua väärällä salasanalla.

Joskus käyttäjäprofiilin tiedostot ovat voineet vioittua eikä kirjautuminen Windowsiin siksi onnistu. Näihin ongelmiin auttaa uuden käyttäjäprofiilin luominen ja tiedostojen siirtäminen uuden profiilin alle.

Windows 10:n käynnistysvalikon ongelmat:

Windows 10 -versiossa käynnistysvalikko muuttui täysin uudenlaiseksi. Käynnistysvalikko on teknisesti monimutkaisesti toteutettu (esimerkiksi sen riippuvuudet muihin Windows-palveluihin), mistä johtuu sen toimimattomuusongelmat.

Ongelman korjaamiseksi voidaan ensin päivittää näytönohjaimen ajurit. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, voidaan kokeilla luoda uusi käyttäjäprofiili ja siirtää entisen käyttäjäprofiilin tiedostot uuden profiilin alle.

Päivitysongelmat Windows Vista / Windows 7 / Windows 10 - eikö päivitys onnistu?

Windowsin päivitysongelmat voivat johtua monesta eri syystä. Yleisiä syitä ovat esimerkiksi vanhat ajurit, kiintolevyvirheet, kolmannen osapuolen virusturva, vioittuneet järjestelmätiedostot tai tietokoneeseen kytketty lisälaite. Yleensä Windows -päivitys antaa virhekoodin sen epäonnistuttua. Aluksi kannattaa tehdä Google -haku kyseisellä virhekoodilla. Jos ongelmaa on esiintynyt ennenkin, on näin mahdollista löytää ratkaisu siihen.

Jos virhekoodilla hakeminen ei tuota tulosta, kannattaa suorittaa seuraavat perustoimenpiteet:

  • Tarkista ensimmäiseksi, että tietokoneessa on tilaa asennukselle ja kytke mahdollisesti käytössä oleva kolmannen osapuolen virusturva hetkellisesti pois päältä.
  • Tämän jälkeen voit kokeilla asentaa päivityksen uudelleen; se saattaa nyt onnistua.
  • Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä Entertom -tietokonehuoltoon. Me voimme asentaa tarpeen vaatiessa lisädiagnostiikkaohjelman, jonka avulla saamme lisätietoa ongelman aiheuttajasta, jonka jälkeen vika voidaan korjata.

Mitä tehdä, kun Windows ei käynnisty?

Windowsin käynnistymättömyys on todella ikävä ongelma, koska se estää koneen käyttämisen kokonaan. Yleensä Windowsin käynnistymisen estää epäonnistunut päivitys tai rikkoutunut kovalevy.

Jos ongelman aiheuttaja on epäonnistunut päivitys, kannattaa Windows palauttaa edelliseen toimivaan palautuspisteeseen Windowsin palautuskonsolin kautta. Jos koneessa ei ole palautuspisteitä tallennettuna, voi ainoa ratkaisu olla käyttöjärjestelmän asennus uudelleen.

Jos käynnistysongelman takana on kiintolevyn rikkoutuminen, tulee koneen käyttö lopettaa heti ja toimittaa se Entertom -tietokonehuoltoon. Jos tietokoneen käyttöä jatketaan, ovat kovalevyllä olevat tiedostot vaarassa tuhoutua ja niiden palautus voi vaikeutua huomattavasti tai osoittautua jopa mahdottomaksi? Huollossa vaihdamme tietokoneeseen uuden kovalevyn, asennamme Windowsin uudelleen ja palautamme tiedostot rikkoutuneelta kovalevyltä.

 

Windows-käyttöjärjestelmän asennus

Käyttöjärjestelmän asennus on hyvin haastava tehtävä, jos sitä ei ole ennen tehnyt ja tällöin suosittelemme ottamaan yhteyttä Entertom -tietokonehuoltoon. Asennamme haluamasi käyttöjärjestelmän koneelle sekä sen viimeisimmät päivitykset. Asennamme myös tarvittavat ajurit laitteistolle, testaamme tietokoneen toimivuuden sekä asennamme perusohjelmiston, kuten esimerkiksi Adoben PDF-lukijan ja Chrome-selaimen, mikäli asiakas niin haluaa. Huom. asiakkaalla pitää olla voimassa oleva lisenssi Windowsille, jotta käyttöjärjestelmä voidaan asentaa uudelleen. Jos lisenssiä ei ole, se voidaan hankkia nettikaupasta ja se veloitetaan erikseen.

Tarvitsetko apua muihin tietokoneongelmiin?

Katso tietokoneongelmat-osiomme, josta löydät ensiavun yleisimpiin ongelmiin tietokoneiden kanssa!